BarTender - vodeći program za dizajn naljepnica,
driveri za printere etiketa

BarTender software

Tvrtka Seagull Scientific, vodeći proizvođač programa za dizajn i tisak naljepnica te drivera za termo printere, osnovana je 1985, originalno kao proizvođač i distributer bar-kod opreme za IBM i kompatibilna osobna računala.

Prvi program za tisak etiketa ili deklaracija koji su proizveli još 1987 g. zvao se "The BarTender for DOS". Isprva je zamišljen kao prateći proizvod za opremu koju je Seagull Scientific nudio, no već u ranim 1990-im godinama postalo je jasno da tvrtka ima najveću mogućnost rasta baš kroz BarTender program. U skladu s tom strategijom razvoja, sve veći resursi prenose se na razvoj softvera, a Seagull Scientific vrlo brzo postiže svjetski renome na tom području.

Već 1993 pojavila se verzija BarTender programa za Windows operativni sustav. U to vrijeme tvrtka je zapošljavala 6 osoba, a danas više od 50 ljudi. U više od dva desetljeća postojanja, tvrtka nikada nije otpuštala zaposlene!

Kontinuirani uspjeh se nastavlja otvaranjem ureda u Europi (Madrid, Španjolska), zatim Aziji (Taiwan), i podružnica u Americi (Philadelphia, USA), Japanu i Velikoj Britaniji. Njihovi proizvodi, prevedeni na više od 20 svjetskih jezika, prodaju se u više od 80 zemalja.

Seagull je poznat i kao najveći proizvođač upravljačkih programa (True Windows Drivers) za termalne printere različitih proizvođača.

BarTender je danas u svijetu priznat kao vodeći softver za dizajn i tisak naljepnica u Windows okruženju, a broj njegovih korisnika sve je veći.